Vervoer voor het Klinisch of Röntgenologisch keuren van je paard

Aankoop keuring paard en pony.

Er zijn 2 soorten keuringen; Klinische en röntgenologisch.

Paardentaxi ’t Gooi vervoert regelmatig paarden en pony’s naar paardenklinieken voor een aankoop keuring. Hieronder willen we antwoord geven op de meeste vragen die u zal hebben.

  • Klinisch keuren is om te zien of paard/pony op het moment van keuren paard niet kreupel is of anderzijds niet voldoet.
  • Bij een Röntgenologisch keuring worden foto’s gemaakt van de benen en eventueel van de rug en hals om eventuele toekomstige blessures te voorzien.

De dierenarts zal zijn bevindingen op een keuringrapport vastleggen. Een keuring is maatwerk en de dierenarts zal de wens waarvoor het paard/pony zal worden gebruikt mee wegen in zijn oordeel.

Bij een klinische keuring zal het beeld als de gehele beeldvorming worden meegenomen.

Het paard kan kreupel zijn of voldoet anderzijds niet. De klinische keuringpaard blijft altijd een moment opname want het kan ook zijn dat deze later wordt herkeurd en de jaren na de keuring nooit een blessure krijgt en top presteert in de sport.

Na een klinische keuring kunnen er ook foto’s gemaakt worden van de belangrijkste delen van het paard/pony, namelijk de benen, rug en hals. Deze kosten zijn aanzienlijk dus de afweging om deze foto’s te nemen is vaak het gebruiksdoel of prijs van het paard. Een dierenarts zal een paard niet afkeuren als deze klinisch goed is.

De dierenarts geeft aan of het paard voor het beoogde doel na het maken van de foto’s acceptabel is of niet. Kort gezegd wat zijn de kansen dat het paard last gaat krijgen van het geconstateerde. Dat is nooit met zekerheid te zeggen is dat 10% of 90% in de gevallen. Want niet ieder paard of pony met een opmerking zal er hinder van gaan ondervinden en kan een top sportpaard worden.  Belangrijkste hierin; denk er goed over na want niets is erger dan na enkele jaren je paard of pony langdurig op rust te moeten zetten door een blessure.

Vaak zal het paard of pony nergens last van krijgen, maar je zal deze ooit weer gaan verkopen. Of de nieuwe koper dit risico wat jij wel hebt genomen ook wil nemen is de vraag. En blijf je misschien zitten met een onverkoopbaar paard of pony of je zal tegen aan aanzienlijk lager bedrag moet verkopen.

Er zijn diverse paarden klinieken in de regio waar Paardentaxi ’t gooi regelmatig komt. Zelf hebben we goede ervaringen met Hofma & Van Gelder in Nijkerk. Maar komen ook regelmatig voor keuringen in de universiteitkliniek voor paarden in Utrecht maar ook bij Krommenrijnstreek in Schalkwijk

Paardentaxi ’t Gooi brengt je paard of pony naar een keuring voor een redelijk tarief. We rekenen 80 euro cent per kilometer met een starttarief van 25 euro. Het 1e half uur wachten is op onze rekening en daarna rekenen we 20 euro per uur of een gedeelte daarvan. Een klinische keuring zal minder dan uur bedragen en een röntgenologische keuring zal ongeveer 1 tot 2 uur duren.

Vervoer naar paardenkliniek Krommenrijnstreek Schalkwijk
hello.