Een paardentaxi zoeken, belangrijk om te weten

Bronnen paardenvisie en KNHS met ervaringen van Paardentaxitgooi

Als je zelf geen mogelijkheid hebt om je paard te vervoeren maar toch paardenvervoer nodig hebt voor bijvoorbeeld een bezoek aan de dierenarts, verhuizing of een wedstrijd dan kun je een paardentaxi inschakelen.  Een paardentaxi is speciaal ontworpen om paarden op een veilige en comfortabele manier te vervoeren.  Een paardentaxi is een (kleine) paardenvrachtwagen (paardentaxitgooi beschikt over een luxe 2 paard wagen) of een auto-trailer combinatie die bestuurd wordt door iemand van het paardentaxibedrijf.  Je hoeft dus zelf geen geschikt rijbewijs te hebben om het vervoersmiddel te mogen besturen, omdat de taxiservice inclusief chauffeur is.

Wat kost een paarden taxi?

De kosten van een paardentaxi zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het belangrijkste is om een Paardentaxi te kiezen die met een paardenwagen rijdt en het liefst een hengsten uitvoering (paardentaxitgooi) om ongelukken te voorkomen. Ook is het handig om een paardentaxi uit kiezen die het dichts in de buurt zit van de route die gereden moet worden om de aanrijd kilometers zo laag mogelijk te houden. Zo betaal je bijvoorbeeld voor de afstand van het transport vanaf standplaats, het aantal paarden wat moet worden vervoerd en de soms de duur van het transport. De meeste paardentaxi’s hanteren een starttarief van €25 en vervolgens een prijs van rondom €1,00 per kilometer (paardentaxitgooi hanteert tarief van 90 cent per km). Ook wordt er vaak een wachttijd gerekend als de chauffeur moet wachten op het paard bij bijvoorbeeld de kliniek of op wedstrijd.

Als je zelf op zoek bent naar een paardentaxi is het verstandig om niet alleen te kijken naar de prijs maar ook naar de kwaliteit van de service en de veiligheid van het transport. Kies dus voor een betrouwbare service die voldoet aan alle wettelijke normen (Niwo vergunning 40234 Paardentaxitgooi) en die beschikt over ervaren personeel (met 25 jaar ervaring Paardentaxitgooi) en goed uitgeruste voertuigen om je paard op een veilige en comfortabele manier te vervoeren.

Goed om te weten de veiligheid!

Een trailer of een wagen met een stang kan in enkele gevallen voor problemen zorgen. Het komt soms voor dat een paard over of onder de stang doorkomt met alle gevolgen van dien. Of zich omdraait in de paardentrailer. Een paard die dan in de stress schiet wil er dan uit en is dan niet meer te hanteren. Dus denk voordat je een paard gaat vervoeren of ze soms omhoog komt of te klein is,  dat ze dan problemen kan gaan krijgen met de stang….. Tevens ook van belang dat er stro of zaagsel op de bodem ligt want bij langere ritten wordt deze bodem glad met kans op uitglijden. Tevens goed om te weten dat de meeste paardentaxi’s een camera systeem hebben die tijdens transport je paard in de gaten kunnen houden. Je zelf kent je paard het beste dus zoek de taxi uit die het meest geschikt is om je paard veilig te vervoeren!

Hoe lang mag een paard op transport?

Er zijn een aantal richtlijnen over de maximale duur van het transport van een paard. Omdat dit niet wettelijk is vastgelegd op Europees niveau kunnen de richtlijnen wel verschillen per land. Over het algemeen wordt aanbevolen dat een paard niet langer dan 8 a 10 uur achter elkaar op transport mag zijn. Op zulke lange ritten moet het paard zeker toegang hebben tot water en hooi, en moet het voertuig goed geventileerd zijn tegen de warmte. Chauffeurs mogen maximaal twee keer 4,5 uur rijden, met een rust van 45 minuten tussendoor. Bij professioneel transport zie je op die manier dat een transport dag dan maximaal 10 uur duurt voor een paard, waarna het onderweg ergens op stal gaat. Op langere routes wordt er vaak ook gebruik gemaakt van twee chauffeurs die samen een langere werkdag kunnen maken. Gebruik een deken als het nodig is, maar dek hem niet te warm toe. Bij temperaturen tussen de -5 en + 15 graden heeft een ongeschoren paard het niet te warm en niet te koud. En vaak staan de ramen of luiken open bij een paardenwagen en de meeste hebben ook een afzuigsysteem om de warme lucht af te voeren (paardentaxitgooi)

Hoe Paard in de paardenwagen vastzetten?

Bedenk dat een goede voorbereiding, een goede tijdsplanning en een rustige aanpak de belangrijkste voorwaarden bij het laden zijn. Spanning en stress bij de begeleiders zijn in veel gevallen de oorzaak van eventuele problemen. De meeste paardentaxi’s hanteren een tijd van een half uur om rustig te laden wat in de prijs inbegrepen zit. Dus maak je niet druk want komt altijd goed!

Je bent overigens wel wettelijk verplicht het paard vast te zetten tijdens de rit. Gebruik hiervoor touw/ketting met een panieksluiting. Het paard gebruikt tijdens de reis zijn hals om te balanceren, dus zet hem niet te kort vast. Langzaam optrekken, voorzichtig en geleidelijk remmen, rustig door bochten rijden en het voorkomen van heftige stuurbewegingen, maken de reis comfortabeler en veiliger voor het paard. Zie hoe paardentaxitgooi rijdt de reviews op google!

protocol extreme temperaturen
Het is raadzaam om het Protocol extreme weersomstandigheden van De Sectorraad Paarden goed te kennen. Daarin staat bijvoorbeeld met betrekking tot transport te lezen dat er vanaf 27 graden een intensievere controle is door de NVWA, er vanaf 30 graden een verbod is op lang transport (>8 uur, uitgezonderd vervoer met een volledig geconditioneerde wagen) en dat vanaf 35 graden transport van paarden niet is toegestaan (uitgezonderd spoedvervoer naar een kliniek of vervoer met een volledig geconditioneerde wagen).

Paardentaxi ‘t gooi heeft de beschikking over een Renault Master paardenvrachtwagen waar uw dier achterstevoren in wordt vervoerd. Er is gebleken dat dit voor de paarden en pony’s een zeer prettige manier van vervoeren is aangezien ze uitermate stabiel staan en nauwelijks last hebben van onbalans tijdens de rit. De binnenkant is gevoerd met zachte materialen en geen stang maar met tralies! Er is tevens een camera met geluid in het laadgedeelte geplaatst zodat wij uw paard of pony live kunnen observeren op een monitor in de cabine tijdens het transport. Er kunnen 2 passagiers mee in de cabine tijdens het transport. De paardentaxi is uitgerust met hengstenschot met ventilatie en verlichting voor een veilig vervoer van uw kostbare bezit. Voor vragen of prijsopgaaf bel of stuur een app 06-128 16 406 of stuur een e-mail  info@paardentaxitgooi.nl

Faas Eliaslaan 9 A
3742 AR  Baarn

Tel: 06-128 16 406 of stuur een app bericht
Email: info@paardentaxitgooi.nl

 

Vervoer paard voor het Klinisch of Röntgenologisch keuren van je paard met Paarden taxi ’t GooiParados sport de nieuwe 2 paard wagen van Paardentaxi t gooi
hello.