Tips om je paard te verhuizen

Waarom je paard verhuizen?

De afweging om je paard of pony te verhuizen is vaak een lastige en meestal spelen er diverse zaken mee die je uiteindelijk laten besluiten om het je paard te verhuizen. Vaak is de verzorging voor het paard de belangrijkste reden en vind je bijvoorbeeld dat hij te weinig beweging krijgt, te kort buiten staat of past het voerbeleid of management van deze stal niet bij je paard waardoor hij misschien wel allerlei kwalen ontwikkelt of minder ‘happy’ oogt. Ook faciliteiten, bepaalde begeleiding, kosten of de sfeer met stalgenoten onderling kunnen je doen besluiten om van stal te verhuizen. Of je verhuist zelf kan een reden zijn om een nieuw plekje in de buurt te zoeken. De kosten voor de verhuizing van Paardentaxi “t Gooi zullen je meevallen maar deze kan jezelf uitrekenen via deze link  

Krijgt een paard stress van verhuizen?

Hoewel niet elk paard het laat merken, is verhuizen voor je paard een gebeurtenis die stress oplevert. Nu heeft het ene paard daar minder last van dan het andere, maar het paard moet op transport en zich aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. Dit zijn dus allemaal nieuwe indrukken waar het paard aan moet wennen.

Voorbereiden op de verhuizing paard.

Het inladen en het transport naar je nieuwe stal kan voor sommige paarden al enorm veel stress veroorzaken, dus is het belangrijk om je sowieso goed voor te bereiden op de verhuizing. Zorg dat je paard makkelijk de trailer oploopt en geen stress krijgt van het vervoeren. Dus begin enkele weken voor het verhuizen je paard al te wennen aan het laden. Je kan misschien gebruik maken van een trailer of paardenwagen die bij je op stal staat om te oefenen. En als je vervelende ervaring hebt met je paard laden overleg dan met je dierenarts of deze misschien beetje gesedeerd kan worden. Wees vooral ook zelf ontspannen, zodat het paard jouw stress niet overneemt. Paardentaxi ’t Gooi heeft inmiddels al 500 ritten uitgevoerd waarvan er maar 2 paarden niet te laden waren door omstandigheden. Soms loopt het paard er direct in en soms duurt het 10 minuten voordat hij besluit om erin te lopen. Dat lijkt dan voor jou misschien te lang maar dat is normaal bij paarden die niet vaak vervoerd worden. En af en toe duurt het wat langer maar wij nemen alle tijd voor het laden want je paard moet niet nog meer stress krijgen. Dus eigenlijk zal je paard altijd meegaan dus heb daar geen stress van. Wij laten de eigenaar zijn paard zelf laden want deze vertrouwt hij het meest. Wij helpen natuurlijk altijd en denk eraan het komt altijd goed!

Tijdens het vervoer van je paard

De veiligheid en het comfort van uw paard, voor, tijdens en na de rit, staan bij ons hoog in het vaandel. Uw paard staat in een comfortabele ruimte met zachte kussens rondom met een rubberen vloer met zaagsel. Wij hebben een hengsten uitvoering dus er kan nooit wat gebeuren tijdens het transport. Vanuit de chauffeurscabine houden we continu via camerabewaking uw paard in het oog. Wij beperken de snelheid op de weg rekening houdend met bochten, rotondes en stoplichten voor het optimale comfort van uw paard of pony. Dus de rit duurt altijd wat langer dan de navigatie systemen aangeven. Bij aankomst zal je paard rustig de paardenwagen uitlopen! Wij rijden door geheel Nederland maar vooral in de regio t ‘Gooi, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Schalkwijk, ijsselstein, houten, Eemland , Almere, Zeewolde, Emmeloord, Biddinghuizen, Doorn, Maarsbergen, Betuwe en Lienden.

Vervoer paard van en naar de Universiteitskliniek Utrecht voor PaardenVervoer Paard naar paardenkliniek Krommenrijnstreek Schalkwijk
hello.