Vervoer paard van en naar de Universiteitskliniek Utrecht voor Paarden

Paardentaxi ‘t Gooi heeft wekelijks ritten naar de Universiteitskliniek Utrecht voor Paarden. Dit is een van de specialistische klinieken van het Universitair Dierenziekenhuis.

De Universiteitskliniek Utrecht voor Paarden levert diergeneeskundige zorg op topniveau. Deze topzorg kunnen zij u bieden dankzij een unieke combinatie van specialisten, moderne faciliteiten en een omvangrijk programma voor klinisch-wetenschappelijk onderzoek.

Neem bij een bezoek aan de Universiteitskliniek voor Paarden altijd uw paspoort van uw paard mee. Het is namelijk wettelijk verplicht om een paspoort voor uw paard bij u te hebben als u uw paard vervoert over de openbare weg. Gedurende het verblijf van uw paard in de kliniek bewaren zij het paspoort van uw paard bij de patiëntenadministratie. Bij het ophalen van uw paard kunt u het paspoort weer meenemen. Vergeet ook niet om ook uw eigen legitimatiebewijs mee te nemen.

Na het inschrijven en afhandelen van alle formaliteiten halen we samen uw paard uit de Paardenwagen. Daarna wandelen we naar de ontvangsthalen en naar keuze wachten we aan de hand of we maken gebruik van een wachtstal. In de ontvangsthal wordt u opgehaald door de dierenarts/specialist of een student Diergeneeskunde in de laatste fase van de opleiding.

Samen met uw Paard / pony gaat u dan naar één van de onderzoeksruimten of de monsterbaan. De dierenarts/specialist onderzoek uw dier op basis van de informatie van uzelf, uw eigen dierenarts of gegevens uit een eerder bezoek. Na het consult volgt meestal een advies voor verdere diagnostiek en/of behandeling. In alle gevallen geldt dat zij eerst met u en desgewenst met uw eigen dierenarts of uw verzekering overleggen, voor ze de definitieve behandeling of operatie uitvoeren. Ook kunt u desgewenst een voorlopige kostenschatting krijgen.

Aanvullend onderzoek

Als u naar de kliniek komt voor een poliklinisch consult, dan betekent dat in principe dat u dezelfde dag met uw dier naar huis kunt. Mocht het zo zijn dat na het eerste consult aanvullend onderzoek of het maken van scan-/röntgenbeelden noodzakelijk is, dan proberen zij dit op dezelfde dag te laten plaatsvinden. Dit betekent wel dat u soms wat langer moet wachten of dat het bezoek de hele dag in beslag neemt. Paardentaxi ’t Gooi overlegt dan met u wat de beste en de goedkoopste oplossing is. Wij rekenen na het 1e ½ uur wachten het tarief van 20 euro per uur om op de kliniek te wachten.

Opname

Mocht het nodig zijn om uw paard op te nemen dan hebben zij zeer ruime boxen beschikbaar. Bodembedekking (zaagsel of stro) en voeding (kuil of hooi en hoeveelheid krachtvoer) kunnen vaak aan uw wensen worden aangepast. Het paard zal, indien de lichamelijke toestand dit toelaat, dagelijks in de stapmolen of aan de hand beweging krijgen. U kunt dit zelf overleggen met de behandelende dierenarts/specialist. Er is 24 uur per dag toezicht en verzorging voor uw paard. Zij houden u tijdens de opname telefonisch op de hoogte over het onderzoek en/of de behandeling. U kunt uw paard altijd bezoeken op werkdagen tussen 14:00 uur en 15:00 uur en op weekenddagen tussen 15:00 uur en 16:00 uur .

Voor het later weer ophalen van uw paard/pony in Utrecht maken we altijd tijd vrij. Vaak is het niet nodig dat uw dan aanwezig bent want voor ons is er altijd hulp om uw paard stressvrij op de paardenwagen te zetten voor de terugreis. Maar wij kunnen u ook thuis ophalen dat we uw paard/pony samen ophalen.
Tips om je paard te verhuizen
hello.